Pandekager er en stor favorit hjemme hos mig, og især for mine børn. Vi har på det seneste fået indført lidt af en weekendtradition, hvor der serveres pandekager til morgenmad. Som sædvanligt er min stil at ernæringsforbedre opskrifter en smule, og derfor har jeg tilsat skyr til disse lækre pandekager. Skyr er med til at give en rigtig lækker cremethed, og samtidig en bonus af protein, som holder dig mæt længere. Mine børn spiser disse pandekager med velbehag!
Serveringsforslag
Disse pandekager smager godt i sig selv, men kan serveres på utallige måder. Prøv dem f.eks med friske bær og en skefuld honning eller ahornsirup for en sød og frisk smag. Du kan også smøre dem med nutella/peanutbutter og skiver af banan.
Mit seneste skud på stammen har været at fylde dem med en hjemmelavet jordbærkompot med chiafrø. Find opskriften her. Det er kun fantasien, der sætter grænser!
Pandekager med skyr
I disse pandekager er der skruet op for protein og fibre, og skåret en smule ned på smør og sukker. Resultatet er en fluffy og lækker pandekager som smager skønt i sig selv, eller fyldt med fx nutella eller syltetøj.
6
stk10
minutter20
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
3 æg
100 gram neutral skyr
20 gram smør (smeltet)
35 gram sukker
50 gram hvedemel
50 gram havremel (eller mere hvedemel)
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids kardemomme
1 knivspids salt
1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Start med at piske de våde ingredienser: æg, skyr og smeltet smør sammen.
- I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, havremel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og salt.
- Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser, og pisk til du opnår en glat dej uden klumper.
- Pisk mælk i dejen til sidst.
- Opvarm en pande til at stege pandekagerne. Når panden er godt varm, skruer du ned på middel varme. Tilsæt en smule flydende fedtstof på panden efterfulgt af ca. 1 dl pandekagedej. Du kan godt bruge mindre dej pr pandekage hvis du gerne vil have dem tyndere.
- Servér med det samme med dit yndlingsfyld, eller gem nogle til senere – de holder sig fint et par dage i køleskabet.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar