Pandekager med skyr

Pandekager er en stor favorit hjemme hos mig, og især for mine børn. Vi har på det seneste fået indført lidt af en weekendtradition, hvor der serveres pandekager til morgenmad. Som sædvanligt er min stil at ernæringsforbedre opskrifter en smule, og derfor har jeg tilsat skyr til disse lækre pandekager. Skyr er med til at give en rigtig lækker cremethed, og samtidig en bonus af protein, som holder dig mæt længere. Mine børn spiser disse pandekager med velbehag!

Serveringsforslag

Disse pandekager smager godt i sig selv, men kan serveres på utallige måder. Prøv dem f.eks med friske bær og en skefuld honning eller ahornsirup for en sød og frisk smag. Du kan også smøre dem med nutella/peanutbutter og skiver af banan.

Mit seneste skud på stammen har været at fylde dem med en hjemmelavet jordbærkompot med chiafrø. Find opskriften her. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Pandekager med skyr

Pandekager med skyr

I disse pandekager er der skruet op for protein og fibre, og skåret en smule ned på smør og sukker. Resultatet er en fluffy og lækker pandekager som smager skønt i sig selv, eller fyldt med fx nutella eller syltetøj.

Ret: DessertSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

6

stk
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

20

minutter
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 3 æg

  • 100 gram neutral skyr

  • 20 gram smør (smeltet)

  • 35 gram sukker

  • 50 gram hvedemel

  • 50 gram havremel (eller mere hvedemel)

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 1 knivspids kardemomme

  • 1 knivspids salt

  • 1 dl mælk

Fremgangsmåde

  • Start med at piske de våde ingredienser: æg, skyr og smeltet smør sammen.
  • I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, havremel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og salt.
  • Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser, og pisk til du opnår en glat dej uden klumper.
  • Pisk mælk i dejen til sidst.
  • Opvarm en pande til at stege pandekagerne. Når panden er godt varm, skruer du ned på middel varme. Tilsæt en smule flydende fedtstof på panden efterfulgt af ca. 1 dl pandekagedej. Du kan godt bruge mindre dej pr pandekage hvis du gerne vil have dem tyndere.
  • Servér med det samme med dit yndlingsfyld, eller gem nogle til senere – de holder sig fint et par dage i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk