Min mors koldskål – smagen af sommer
Denne opskrift på koldskål er smagen af sol, sommer og barndomsminder. Det er nemlig min mors opskrift, som næsten altid var at finde i vores køleskab i sommermånederne. Min mors opskrift er klassisk og enkel – men den smager bare rigtigt. Lige siden vi var børn og til nu, har hun altid lavet den med kærnemælk og æg, og smagt til med (masser) af vanilje.

Om opskriften
Den version jeg deler med dig her, er næsten tro mod originalen – jeg har blot justeret lidt på mængderne og skrevet det hele ned, så du kan få det lige så godt, som jeg husker det.
Koldskålen kan nydes som den er, men hjemme hos os blev den altid serveret med kammerjunkere og nogle gange med friske jordbær.
Tips og variationer
- Citronskal: Tilsæt lidt fintrevet øko-citron for ekstra friskhed.
- Kammerjunkere: Prøv at bage dem selv fx min opskrift på Kammerjunkere med surdej – det gør virkelig en forskel!
- Sommerskålen: Top med jordbær, hindbær eller blåbær for en ekstra frisk og sommerlig udgave.

Min Mors Hjemmelavede Koldskål
Denne opskrift på koldskål er smagen af sol, sommer og barndomsminder – den er både frisk, sød og cremet med en skøn smag af vanilje.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 15 minutter min
Ret Dessert, Sommermad
Antal 6 personer
Udstyr
- Elpisker
- Piskeris
Ingredienser
- 1 l tykmælk
- 1 l kærnemælk
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 75 gram sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Sådan gør du
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, korn fra vaniljestang og æggeblommer til en skål. Pisk det lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter.
- Skift til at bruge et piskeris – hæld nu tykmælk i, under omrøring. Tilsæt herefter kærnemælken, fortsat under omrøring til en glat og ensartet konsistens.
- Din hjemmelavede koldskål er klar til servering! Opbevares i køleskabet i 3-4 dage i en lukket beholder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker
Skriv et svar