Min Mors Koldskål

Min mors koldskål – smagen af sommer

Denne opskrift på koldskål er smagen af sol, sommer og barndomsminder. Det er nemlig min mors opskrift, som næsten altid var at finde i vores køleskab i sommermånederne. Min mors opskrift er klassisk og enkel – men den smager bare rigtigt. Lige siden vi var børn og til nu, har hun altid lavet den med kærnemælk og æg, og smagt til med (masser) af vanilje.

Om opskriften

Den version jeg deler med dig her, er næsten tro mod originalen – jeg har blot justeret lidt på mængderne og skrevet det hele ned, så du kan få det lige så godt, som jeg husker det.

Koldskålen kan nydes som den er, men hjemme hos os blev den altid serveret med kammerjunkere og nogle gange med friske jordbær.

Tips og variationer

  • Citronskal: Tilsæt lidt fintrevet øko-citron for ekstra friskhed.
  • Kammerjunkere: Prøv at bage dem selv fx min opskrift på Kammerjunkere med surdej – det gør virkelig en forskel!
  • Sommerskålen: Top med jordbær, hindbær eller blåbær for en ekstra frisk og sommerlig udgave.

Min Mors Hjemmelavede Koldskål

Denne opskrift på koldskål er smagen af sol, sommer og barndomsminder – den er både frisk, sød og cremet med en skøn smag af vanilje.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 15 minutter
Ret Dessert, Sommermad
Antal 6 personer

Udstyr

  • Elpisker
  • Piskeris

Ingredienser
  

  • 1 l tykmælk
  • 1 l kærnemælk
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 gram sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)

Sådan gør du
 

  • Tilsæt sukker, vaniljesukker, korn fra vaniljestang og æggeblommer til en skål. Pisk det lyst og luftigt – det tager ca. 5-10 minutter.
  • Skift til at bruge et piskeris – hæld nu tykmælk i, under omrøring. Tilsæt herefter kærnemælken, fortsat under omrøring til en glat og ensartet konsistens.
  • Din hjemmelavede koldskål er klar til servering! Opbevares i køleskabet i 3-4 dage i en lukket beholder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.