Kikærte Curry med Græskar

Hvis du er på udkig efter en lækker, nem og sund hverdagsret, så skal du prøve denne indisk inspirerede Kikærte Curry med græskar! Denne plantebaserede ret kombinerer kikærter med cremet ovnbagt græskar og en fyldig tomat- og kokosmælkssauce, som giver et lækker og mættende måltid.

Retten du kan lave på travle dage

Ikke nok med at retten smager helt fantastisk, det bedste ved den er, at det kun tager omkring 30 minutter at lave! Det er en ideel ret til travle hverdagsaftener, når du stadig vil spise sundt, men ikke har tid til at stå i køkkenet i timevis.

Retten består også af simple ingredienser, som samlet giver en eksplosion af smag:

  • Kikærter: Kikærter bidrager med kostfibre og plantebaseret protein, hvilket bl.a. er med til at sikre at retten mætter godt.
  • Kokosmælk: Kokosmælk danner basis for saucen som er både mild og cremet.
  • Rød karrypasta: Denne karrypasta er virkelig stjernen i opskriften, som bidrager med smagen til den cremede kokossauce. Man kunne godt lave den selv, men for nemhedens skyld, køber jeg en færdiglavet.
  • Hokkaido: Græskarret giver en god fylde og mæthed til retten, samtidig med at det indeholder masser af vitaminer og mineraler. Den cremede tekstur af bagt græskar går perfekt sammen med kikærterne.

Prøv denne opskrift næste gang du har lyst til et smagfuldt, sundt og hurtigt måltid 🤩

Kikærte Curry med Græskar

En lækker og smagfuld indisk inspireret Curry med kikærter og hokkaidogræskar
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 450 gram hokkaidogræskar (rå vægt)
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1/2 grøntsags bouillonterning
  • Salt og peber

Øvrigt

  • Olie til stegning

Pynt

  • Frisk koriander
  • Sriracha

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede hokkaido græskar: del græskarret på midten, og fjern kernerne. Man kan selv bestemme om man vil beholde skrællen på eller ej. Skær den ud i mindre tern, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Vend med 2 spsk olie og 1 tsk salt. Bag ved 200 grader i ca. 20-30 min til græskarret er helt mørt.
  • Mens græskarret bager i ovnen, snittes forårsløg i grove stykker og hvidløget hakkes fint.
  • Opvarm en pande/wok til middel varme, og svits forårsløg og hvidløg heri.
  • Når løgene er let brune, tilsættes drænede kikærter.
  • Tilsæt rød karrypasta og tomatpuré og bland det godt sammen.
  • Hæld nu kokosmælk i retten sammen med bouillonterning.
  • Lad retten småsimre i ca. 15 min, eller til græskarret er færdigbagt.
  • Hæld de bagte græskarstykker i panden, og vend det godt sammen. Smag retten til med salt og peber, og lad det simre yderligere 5 minutter.
  • Servér evt. med ris, friske koriander og sriracha.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.