Det her er muligvis noget af det lækreste jeg nogensinde har bagt 😍
Lige fra jeg tog første bid…
Blev jeg helt blæst bagover af smagen! Der er noget ved kombinationen af den lækre dej med en smøragtig smag, kombineret med stykker af søde danske jordbær, og så sætter glasuren ovenpå altså lige prikken over i’et…
Scones – tørt og kedeligt?
Denne klassiske britiske delikatesse er kendt for sin lette, smuldrende tekstur og smøragtige smag. Personligt syntes jeg scones kan være lidt tørre og kedelige, men disse scones gjorde virkelig mine tvivl til skamme.
Hemmelig ingrediens: undgå tørre scones
I opskriften har jeg brugt kefir, for at tilføre lidt ekstra saftighed og næringsstoffer til dejen. Kefir indeholder nemlig probiotika, som kan bidrage positivt til en sund fordøjelse og tarmflora. Derudover medvirker kefir til en mere saftig dej, og dermed scones som ikke bliver tørre.
Prøv denne opskrift hvis du…
Elsker desserter med jordbær, og ikke er så vild med tørre kager. Tilføjelsen af kefir er med til at sikre at dejen ikke bliver tør, og samtidig giver det også en rigtig god smag.
Jeg kan kun anbefale at give disse jordbærscones et skud, og jeg vil meget gerne høre om du bliver lige så positivt overrasket som jeg gjorde! 😄
Jordbærscones
Opskrift af: SophieDe lækreste jordbærscones med smag af sol og sommer. Disse scones bliver ikke tørre, takket være kefir/kærnemælk i dejen.
6
stk30
minutter15
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
250 gram mel
75 gram rørsukker
85 gram koldt smør (groftrevet)
1 æg
100 gram kefir (alternativ: kærnemælk)
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
Ca 1/2 bakke friske jordbær
- Glasur
Flormelis
Vand
Fremgangsmåde
- Tilsæt mel, sukker, bagepulver, natron og vanilje i en skål og rør det sammen.
- Tilsæt koldt smør og smuldr det ind i dejen.
- Tilsæt kefir/kærnemælk og æg og ælt det hele hurtigt sammen med hænderne. Tilsæt LIDT mere mel hvis dejen er for klistret.
- Del nu dejen i 3, og pres hver klump dej ud i 3 lige store cirkler. Læg jordbær imellem lagene og top med flere jordbær på toppen. Skær dejen ud til 6 lige store scones.
- Placér på en bageplade og pensel med sammenpisket æg. Herefter bages de ved 200 grader i ca. 15 min.
- Når de lækre scones er kølet af, toppes de med glasuren.
Bemærkninger
- Holder sig bedst i køleskabet
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar