Jordbær Scones med Kefir

Det her er muligvis noget af det lækreste jeg nogensinde har bagt 😍

Lige fra jeg tog første bid…

Blev jeg helt blæst bagover af smagen! Der er noget ved kombinationen af den lækre dej med en smøragtig smag, kombineret med stykker af søde danske jordbær, og så sætter glasuren ovenpå altså lige prikken over i’et…

Scones – tørt og kedeligt?

Denne klassiske britiske delikatesse er kendt for sin lette, smuldrende tekstur og smøragtige smag. Personligt syntes jeg scones kan være lidt tørre og kedelige, men disse scones gjorde virkelig mine tvivl til skamme.

Hemmelig ingrediens: undgå tørre scones

I opskriften har jeg brugt kefir, for at tilføre lidt ekstra saftighed og næringsstoffer til dejen. Kefir indeholder nemlig probiotika, som kan bidrage positivt til en sund fordøjelse og tarmflora. Derudover medvirker kefir til en mere saftig dej, og dermed scones som ikke bliver tørre.

Prøv denne opskrift hvis du…

Elsker desserter med jordbær, og ikke er så vild med tørre kager. Tilføjelsen af kefir er med til at sikre at dejen ikke bliver tør, og samtidig giver det også en rigtig god smag.

Jeg kan kun anbefale at give disse jordbærscones et skud, og jeg vil meget gerne høre om du bliver lige så positivt overrasket som jeg gjorde! 😄

Jordbær Scones med Kefir

De lækreste jordbærscones med smag af sol og sommer. Disse scones bliver ikke tørre, takket være kefir/kærnemælk i dejen.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Bagværk, Dessert
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 250 gram mel
  • 75 gram rørsukker
  • 85 gram koldt smør (groftrevet)
  • 1 æg
  • 100 gram kefir (alternativ: kærnemælk)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • Ca 1/2 bakke friske jordbær

Glasur

  • Flormelis
  • Vand

Sådan gør du
 

  • Tilsæt mel, sukker, bagepulver, natron og vanilje i en skål og rør det sammen.
  • Tilsæt koldt smør og smuldr det ind i dejen.
  • Tilsæt kefir/kærnemælk og æg og ælt det hele hurtigt sammen med hænderne. Tilsæt LIDT mere mel hvis dejen er for klistret.
  • Del nu dejen i 3, og pres hver klump dej ud i 3 lige store cirkler. Læg jordbær imellem lagene og top med flere jordbær på toppen. Skær dejen ud til 6 lige store scones.
  • Placér på en bageplade og pensel med sammenpisket æg. Herefter bages de ved 200 grader i ca. 15 min.
  • Når de lækre scones er kølet af, toppes de med glasuren.

Noter

  • Holder sig bedst i køleskabet
  • Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift bedømmelse




    Opskrifter du måske vil kunne lide

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.