Hjemmelavede fladbrød

Lækre og luftige fladbrød

Er du på udkig efter en nem og lækker opskrift, der både er alsidig og perfekt til enhver lejlighed? Så er hjemmelavede fladbrød lige noget for dig. Denne opskrift kræver kun få ingredienser og lidt hviletid, men du får til gengæld de lækreste fladbrød, der kan nydes på utallige måder.

Med eller uden surdej?

Hvis du har en surdej stående vil jeg klart anbefale at bruge den i denne opskrift. Surdejen giver nemlig en lækker luftighed til brødet, og de puffer flot op på panden. MEN det kan lade sig gøre at lave dem uden surdej, så dejen blot består af græsk yoghurt, mel og olie.

Forslag til fyld:

På billedet har jeg fyldt fladbrødene med…

  • Cajun kylling
  • Aioli
  • Friske majs
  • Tomat
  • Avocado
  • Syltede rødløg
  • Koriander
  • Spidskål

Der er naturligvis mange andre lækre smagskombinationer f.eks:

Mexicansk inspireret: Kylling, sorte bønner, cheddarost, guacamole, salsa, salat, grillet peberfrugt, frisk koriander mm.

Indisk inspireret: Krydrede linser/kikærter, bagt blomkål, mangochutney, frisk koriander, creme fraiche mm.

Græsk inspireret/gyros: Kylling/oksekød, pommes frites, tzatziki, tomat, agurk, feta, oliven mm.

Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser! 🙌

Hjemmelavede fladbrød

Hjemmelavede fladbrød

Opskrift af: Sophie

Lækre og sprøde fladbrød som går godt til de fleste retter. Surdejen giver en lækker luftighed til brødet.

Ret: Aftensmad, FrokostKøkken: MexicanSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

6

stk
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

30

minutter
Hævetid

1

time
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Fladbrød

  • 200 gram græsk yoghurt 10%

  • 200 gram hvedemel

  • 1 spsk olie

  • 2 spsk surdej (kan undlades)

  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Bland mel, græsk yoghurt, surdej, olie og salt sammen i en skål. Dejen skal røres godt sammen så den er ensartet. Brug gerne hænderne, og tilsæt lidt ekstra mel hvis dejen er meget klistret.
  • Pak dejen ind i film og stil den i køleskab i min. 1 time, men gerne længere (se note nedenfor).
  • Når du er klar til at stege brødene, tages dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet og skær dejen i 6 lige store stykker. Rul dem til kugler, og rul dem derefter ud så tyndt som muligt med en kagerulle.
  • Mens du klargør dine fladbrød, opvarmes en pande med olie. Når panden er blevet godt varm, steges brødene ét af gangen ca. 1-2 minutter på hver side. Tjek brødene undervejs, når de er flot gyldne kan de vendes.
  • Fortsæt processen med alle 6 fladbrød. Dæk evt. færdigstegte fladbrød til med stanniol.
  • NU er de klar til at blive fyld med alverdens lækre sager! Se forslag i teksten ovenfor.

Bemærkninger

  • Dejen kan fint holde sig på køl i op til 24 timer. Længere hviletid giver nemlig fermenteringsprocessen lov til at arbejde, og dermed opnår man et luftigere brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk