Denne efterårs-inspirerede kage er et sundere alternativ, da opskriften indeholder hele 500 g hokkaidogræskar! Dermed er det en kage som er pakket med fibre, vitaminer og mineraler, samtidig med at den smager helt vidunderligt.
I opskriften skal du bruge pumpkin pie krydderiblanding, og du finder et link til min opskrift her (det er super nemt og hurtigt).
Hvis du elsker varme krydderier i bagværk, som får hele huset til at dufte fantastisk, så er det her opskriften til dig! 🍂🍁
Græskarkage med cream cheese frosting
Opskrift af: SophieEn lækker og svampet kage med masser af græskar og varme krydderier. Sammensætning går perfekt med den søde frosting. En efterårskage der må prøves!
30
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
500 gram hokkaido (rå vægt, uden skal og kerner)
100 gram smør
3 æg
100 gram sukker
50 gram brun farin
250 gram hvedemel
1/2 spsk pumpkin pie krydderi
1 tsk kanel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
- Cream cheese frosting
100 gram smør*
250 gram neutral flødeost
200 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk pumpkin pie krydderi (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne skal og kerner fra hokkaido græskar. Afvej 500 g, og skær det i mindre tern.
- Hæld hokkaido tern i en gryde og dæk med vand. Kog græskaret mørt (ca. 15-20 minutter afhængig af størrelse).
- Dræn vandet godt fra, og tilsæt smør så det smelter.
- Når smørret er smeltet, blendes hokkaido og smør helt glat med en stavblender. Lad blandingen køle helt ned inden du fortsætter til næste trin.
- I en skål tilsættes æg, sukker og brun farin. Pisk til det lyst og luftigt. Tilsæt den afkølede hokkaido puré og rør det forsigtigt rundt med en dejskraber. Bland hvedemel, pumpkin pie krydderi, bagepulver og vaniljesukker og sigt det i dejen. Rør forsigtigt med dejskraberen til der ikke er flere klumper af mel.
- Hæld dejen i en springform (ca. Ø25 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tjek med en kniv at der ikke sidder rå dej tilbage.
- Lad kagen afkøle helt inden der tilsættes frosting.
- Frosting
- Tilsæt (blødt) smør og flødeost til en skål og pisk det sammen til det er cremet og uden klumper.
- Tilsæt flormelis og vanilje, evt. også pumpkin pie krydderi, og pisk til det helt er en jævn masse.
- Smør på den afkølede kage.
Udstyr
- SpringformSpringform 25,5 cm (link)
Bemærkninger
- * Smørret skal have en konsistens så det kan piskes. Afhængig af hvilken type smør der anvendes, er det en god idé at stille smørret frem på bordet 1/2 times tid inden glasuren laves, hvis smørret er meget fast. Jeg bruger ofte vegansk smør blok, og her kunne jeg godt piske den direkte fra køleskabet.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar