Græskarbagels med sprød kaneltopping

Disse bagels er alt andet end traditionelle – men det er bestemt ikke en dårlig ting! Med den søde/nøddeagtige smag af græskar og den uimodståelige sprøde kanel-topping, er disse bagels den perfekte tilføjelse til morgenbordet 🍂

Græskarsæson

Græskar er en af sæsonens bedste råvarer, fyldt med næringsstoffer og fibre, og så tilføjer det både smag og saftighed til bagværk. I disse bagels giver græskarret en mild sødme og en flot gylden farve. Sammen med surdejen får du en bagel, der er både nærende og smagfuld, og som mætter godt.

Bagværk med surdej

At bage med surdej i stedet for gær, giver ikke bare en skøn smag og tekstur til dine bagels, det er også godt for fordøjelsen. Surdejen hjælper med at nedbryde gluten og øger optagelsen af næringsstoffer fra melet. Det betyder, at dine bagels ikke bare er luftige og lette, men også blidere ved fordøjelsen. Kombinationen af den syrlige smag fra surdejen og den naturlige sødme fra græskarpuréen giver disse bagels en unik smagsoplevelse, som du MÅ prøve 🥰

Græskarbagels med sprød kaneltopping

Græskarbagels med sprød kaneltopping

Opskrift af: Sophie

Luftige surdejsbagels bagt med græskarpuré, og toppet med en uimodståelig sprød kaneltopping. Denne opskrift bliver din nye favorit til morgenbordet.

0.0 fra 0 bedømmelser
Antal

6

stk
Forberedelse

30

minutter
Tilberedning

25

minutter
Samlet hævetid

30

timer
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 dl mandelmælk

  • 100 gram surdej (aktiv)

  • 35 gram smeltet smør

  • 80 gram græskarpuré (hjemmelavet eller færdigkøbt)

  • 425 gram hvedemel

  • 5 gram salt

  • 1 tsk pumpkin pie krydderi (eller kanel)

  • Topping:
  • 4 spsk brun farin

  • 1 spsk sukker

  • 2 spsk hvedemel

  • 2,5 spsk smeltet smør

  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  • Dag 1
  • Start med at lune mandelmælk og smør, til smørret er smeltet.
  • Hæld den (fingervarme) smør og mælk i en skål sammen med hvedemel, græskarpuré, salt og pumpkin pie krydderi. Rør det hele godt sammen til en rustik dej.
  • Ælt dejen i en røremaskine ved middel hastighed til dejen er glat og smidig (den vil være lidt klistret, det er okay).
  • Hæl dejen i en skål/condibøtte smurt med lidt olie, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 5-6 timer.
  • Når dejen har hævet med ca. 75% er dejen klar til at blive stillet i køleskabet (husk at dække skålen til med et låg/film. Dejen skal koldhæve til næste dag.
  • Dag 2
  • Tag nu dejen ud af køleskabet og vend den forsigtigt ud på et meldrysset bord. Del dejen op i 6 lige store dele med en dejskærer. Form dem forsigtigt til små kugler, og prik hul i dem med tommelfingeren. Udvid hullet til dejen har form som en bagel.
  • Placér de formede bagels på en bageplade med bagepapir (jeg foretrækker en dyb bradepande med låg). Læg låget på bagepladen, eller dæk med film.
  • Lad dine bagels efterhæve i ca. 3 timer, eller indtil de tydeligt har hævet op, og ser luftige ud.
  • Når de har hævet, opvarmes ovnen til 220 grader. Forbered toppingen ved at blande brun farin, sukker, mel, smeltet smør og kanel sammen i en skål.
  • Fordel sukkerblandingen over dejen, og dæk bradepanden med stanniol.
  • Bag dine bagels i 10 min. med stanniol, og dernæst 10-15 min. uden stanniol. Når de ser sprøde og gyldne ud, er de færdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk