Græskar Cookies med Chokolade

Disse cookies med græskar er den perfekte lille efterårs dessert/snack. Den er helt som en cookie skal være (efter min mening): sprøde udenpå og cremet indeni, og så har de den mest delikate smag af pumpkin pie.

Lidt omkring græskar opskrifterne…

Hvis du følger mig på de sociale medier (f.eks. her eller her), vil du nok have bemærket at jeg lige for tiden poster 10 spændende græskaropskrifter i løbet af 10 dage. Som diætist (og græskar elsker) vil jeg gerne inspirere til flere måder, hvor man kan bruge græskar i madlavningen. Det er ikke kun lækkert, men også SUPER sundt: Græskar er nemlig fyldt med kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Selvom jeg har lavet mad med græskar i mange år, er jeg alligevel blevet overrasket over hvor MANGE opskrifter man kan lave med græskar… Jeg føler nærmest at uanset hvad jeg putter græskar i, smager det bare endnu bedre 😅 Jeg tror bl.a. det er fordi at græskar bidrager med en saftig og cremet tekstur til mange retter.

Hvis jeg endnu ikke har overbevist dig om at prøve græskar, så syntes jeg virkelig du skal prøve opskriften nedenfor. Jeg tror disse cookies vil kunne omvende enhver, som ellers ikke kan lide græskar 😍

Græskar Cookies med Chokolade

Lækre cookies med græskar og smag af pumpkin pie. Disse cookies har sprøde kanter, en cremet midte, og noter af varme krydderier.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Dessert, Snacks
Antal 2 stk

Ingredienser
  

  • 25 gram smør
  • 2 spsk græskarpuré
  • 12 gram sukker
  • 25 gram brun farin
  • 45 gram hvedemel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk pumpkin pie krydderi (eller kanel)
  • 20 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tilsæt smør til en skål og mos det med en gaffel.
  • Tilsæt græskarpuré, sukker og brun farin, som moses let sammen med smørret.
  • Tilsæt mel, bagepulver, vanilje og pumpkin pie krydderi og bland det hele til en ensarter masse.
  • Hak chokoladen i små stykker og rør det i dejen.
  • Form dejen til 2 kugler, og placer dem på en tallerken med et stykke bagepapir, og stil dem i fryseren i 1 time.
  • Varm ovnen på til 200 grader, og bag cookies i 15 minutter (OBS. Hold øje med dem undervejs, og pas på ikke at overbage dem. Overfladen skal være let gylden).
  • Lad de friskbagte cookies afkøle i ca. 30 minutter inden de nydes.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.