Disse cookies med græskar er den perfekte lille efterårs dessert/snack. Den er helt som en cookie skal være (efter min mening): sprøde udenpå og cremet indeni, og så har de den mest delikate smag af pumpkin pie.
Lidt omkring græskar opskrifterne…
Hvis du følger mig på de sociale medier (f.eks. her eller her), vil du nok have bemærket at jeg lige for tiden poster 10 spændende græskaropskrifter i løbet af 10 dage. Som diætist (og græskar elsker) vil jeg gerne inspirere til flere måder, hvor man kan bruge græskar i madlavningen. Det er ikke kun lækkert, men også SUPER sundt: Græskar er nemlig fyldt med kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Selvom jeg har lavet mad med græskar i mange år, er jeg alligevel blevet overrasket over hvor MANGE opskrifter man kan lave med græskar… Jeg føler nærmest at uanset hvad jeg putter græskar i, smager det bare endnu bedre 😅 Jeg tror bl.a. det er fordi at græskar bidrager med en saftig og cremet tekstur til mange retter.
Hvis jeg endnu ikke har overbevist dig om at prøve græskar, så syntes jeg virkelig du skal prøve opskriften nedenfor. Jeg tror disse cookies vil kunne omvende enhver, som ellers ikke kan lide græskar 😍
Græskar cookies med chokolade
Opskrift af: SophieLækre cookies med græskar og smag af pumpkin pie. Disse cookies har sprøde kanter, en cremet midte, og noter af varme krydderier.
2
stk10
minutter15
minutter1
timeHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
25 gram smør
2 spsk græskarpuré
12 gram sukker
25 gram brun farin
45 gram hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk vaniljesukker
1/4 tsk pumpkin pie krydderi (eller kanel)
20 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tilsæt smør til en skål og mos det med en gaffel.
- Tilsæt græskarpuré, sukker og brun farin, som moses let sammen med smørret.
- Tilsæt mel, bagepulver, vanilje og pumpkin pie krydderi og bland det hele til en ensarter masse.
- Hak chokoladen i små stykker og rør det i dejen.
- Form dejen til 2 kugler, og placer dem på en tallerken med et stykke bagepapir, og stil dem i fryseren i 1 time.
- Varm ovnen på til 200 grader, og bag cookies i 15 minutter (OBS. Hold øje med dem undervejs, og pas på ikke at overbage dem. Overfladen skal være let gylden).
- Lad de friskbagte cookies afkøle i ca. 30 minutter inden de nydes.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar