Dubai-inspirerede Medjool dadler fyldt med pistaciecreme og kadayif
Dubai chokolade hitter stadig (med god grund), og derfor har jeg lavet endnu en variation af Dubai chokolade med dadler. Medjool-dadler er kendt for deres naturlige karamelsmag, og når de fyldes med pistaciecreme, opnår du en perfekt balance mellem det søde og det salte. Kadayif (tynde filodejsstrimler) tilføjer en lækker sprødhed, der løfter hele oplevelsen. De fyldte dadler er selvfølgelig overtrukket med chokolade – alt i alt er det en helt uimodståelig dessert! 🙌
Årets julekonfekt?
Disse fyldte dadler er perfekte som en luksuriøs dessert eller en hurtig snack. Jeg forestiller mig at de kommer til at være en del af årets julekonfekt herhjemme, da jeg syntes de passer godt til sæsonen, samtidig med at de er dekorative.
Tips til variationer:
- Prøv at bruge hasselnødde- eller mandelcreme som fyld i stedet for pistacie.
- Skift mørk chokolade ud med lys- eller hvid chokolade.
- Eksperimentér med drys som ristede kokosflager, frysetørret hindbær, krymmel, mandelsplitter eller hasselnøddeflager.
Mulighederne er mange, og der er helt sikker mulighed for at være kreativ med denne opskrift! 😍
Dubai Dadler
Opskrift af: SophieDubai-inspirerede Medjool dadler fyldt med pistaciecreme og kadayif
10
stk30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
~10 medjool dadler
75 gram kadayif
180 gram pistaciecreme
20 gram smør
150 gram mørk chokolade
- Pynt (valgfrit)
Hvid chokolade, smeltet
Hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde
- Start med at skære kadayif i mindre stykker.
- Opvarm smør på en pande og tilsæt kadayif. Steg til det er sprødt og gyldent, og husk at røre rundt undervejs.
- Bland den sprøde kadayif med pistaciecremen i en skål.
- Fjern sten fra dadlerne og fyld med pistaciefyldet.
- Overtræk med mørk chokolade.
- Pynt evt. med lidt hvid chokolade eller hakkede pistacienødder.
Bemærkninger
- Opbevares bedst på køl.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar