Dadelkugler med biscoff

Der findes ganske vist mange opskrifter på dadelkugler. Det er en snack, som sjældent kan gå galt, fordi man kan sammensætte den på et utal af måder. Alligevel tillader jeg mig at skrive “verdens bedste”, fordi jeg synes, at smag og tekstur går op i en højere enhed ved disse.

Der er ikke noget at sige til, at dadelkugler har været “hypet” over lang tid. De er ikke kun utroligt velsmagende, men også fyldt med næringsstoffer og energi, hvilket gør dem til det perfekte valg til at tilfredsstille en sød tand eller til at give et boost af energi i løbet af dagen. Af denne grund elsker jeg at lave en stor portion og have liggende i fryseren. Her holder de sig nemlig længe, og så har jeg altid en snack ved hånden. Dadler fryser ikke på grund af indholdet af sukker, og derfor kan man faktisk i de fleste tilfælde spise dem direkte fra fryseren. Win-win!

Hvad skal der til for at lave gode dadelkugler?

Forholdet mellem ingredienser

Eftersom dadelkugler ikke skal tilberedes, kun blendes sammen, afhænger resultatet i høj grad af forholdet mellem de tørre og våde ingredienser. Jeg plejer at køre med 2:1 ift. dadler og nødder; det syntes jeg fungerer bedst. Dette er også et spørgsmål om præference, så man kan fint justere i forholdene efter behov.

Kvalitet/friskhed

Kvaliteten/friskheden af dadlerne spiller en afgørende rolle for det færdige resultat. Det bedste resultat opnås, hvis dadlerne er nogenlunde friske og har meget frugtkød. Hvis dette ikke er tilfældet (f.eks. hvis dadlerne er meget hårde), vil det være nødvendigt at de står i blød i kogende vand i 30 minutter, inden de anvendes. Gode dadler er ofte dyrere, men også alle pengene værd efter min mening.

Øvrige smagsgivere

Ofte vil der være tilsat en anden smagsgiver udover dadler og nødder. Det kunne være alt lige fra kakao, nøddesmør, frysetørret frugt, friskpresset appelsin mm. Der er et hav af muligheder, hvilket også gør, at man kan finde lige præcis den smagsvariant, man bedst kan lide! I denne opskrift har jeg anvendt biscoff som smagsgiver, hvilket giver undertoner af kanel – det spiller enormt godt med de øvrige ingredienser.

Om de virkelig er verdens bedste dadelkugler, vil jeg lade dig vurdere. Men én ting er sikkert, hvis du kan lide dadler, nødder, chokolade og flagesalt (og hvem kan ikke det) – så skal de nok gå rent hjem. God fornøjelse!

De bedste dadelkugler

De bedste dadelkugler

Opskrift af: Sophie

Lækre dadelkugler med smag af biscoff.

Ret: SnacksSværhedsgrad: Nem
5.0 fra 1 bedømmelse
Antal

18

stk
Forberedelse

1

time 
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 200 gram medjoul dadler

  • 100 gram cashewnødder

  • 50 gram biscoff (alternativ: peanutbutter)

  • 1/2 tsk kanel

  • 100 gram mørk chokolade

  • Flagesalt til toppen

Fremgangsmåde

  • Afvej dadlerne (obs. vægten er uden sten). Tilsæt dadler, cashewnødder, biscoff og kanel til en foodprocesser. Blend det hele sammen, til det bliver en sammenhængende masse. OBS. det skal helst ikke pureres helt – der må gerne være en smule tekstur.
  • Form massen til 18-20 kugler. Sæt kuglerne i fryseren mens du smelter chokoladen.
  • Overtræk dadelkuglerne med chokolade, og drys evt. lidt flagesalt på toppen (hvilket jeg vil anbefale).
  • Opbevar i køleskab eller fryser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5.0 fra 1 bedømmelse

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk