Chokolademousse med Silketofu

Dette er intet mindre end en himmelsk dessert, som ikke kun er utroligt velsmagende men også nem at lave og fyldt med næringsstoffer. Denne opskrift er til dig der søger en cremet chokoladedessert med sundere ingredienser, uden af gå på kompromis med smagen.

Fordelene ved silketofu

Silketofu er en fantastisk ingrediens til at skabe en cremet og glat konsistens i desserter. Den er lavet af sojabønner og er rig på protein, jern og calcium, hvilket øger dessertens næringsindhold. Tofu’en smager ikke af meget i sig selv, men derimod absorbere den smagene fra de øvrige ingredienser, hvilket resulterer i en chokolademousse, der er fyldig og rig på smag.

Chokolademousse med silketofu har været meget hypet på sociale medier – og med god grund. Skepsis bliver gjort til skamme når man først har smagt denne bid af cremet, intens chokoladesmag.

Dessert med 2 ingredienser?

I opskriften har jeg godt nok brugt 4 ingredienser, men i teorien kunne du lave denne opskrift med kun 2: silketofu og smeltet chokolade. Jeg har valgt at tilsætte ahornsirup og kakaopulver for ekstra smag og sødme, men det er helt valgfrit.

Denne opskrift er virkelig en fantastisk dessert, der kombinerer det bedste fra begge verdener: intens chokolade smag og sundere ingredienser. Den er perfekt til at imponere gæster, forkæle familien eller bare som en særlig treat til dig selv.

Chokolademousse med Silketofu

Med få ingredienser kan du fremtrylle en himmelsk dessert, som ikke kun er utroligt velsmagende men også nem at lave og fyldt med næringsstoffer.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 15 minutter
Hviletid 8 timer
Ret Dessert, Snacks
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pakke silketofu (300 g) stuetemperatur
  • 100 gram mørk chokolade
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk kakaopulver

Topping

  • 50 gram mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt chokoladen.
  • Tilsæt alle ingredienser til en foodprocesser/blender. Blend til det er helt glat og cremet.
  • Fordel moussen i 4 små portionsglas. Sæt moussen i køleskabet natten over.

Topping

  • 30-60 minutter inden moussen skal serveres: Smelt de resterende 50 g chokolade og fordel ovenpå moussen. Spred det ud i et tyndere lag med en ske. Stil glassene tilbage i køleskabet til chokoladen har sat sig.
  • Nyd som den er eller tilsæt lidt flødeskum og/eller friske bær på toppen.

Noter

  • Chokolademoussen kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage. Sørg for at dække glassene godt til, så moussen holder sig frisk og lækker.
  • Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift bedømmelse




    Opskrifter du måske vil kunne lide

    Velkommen!

    Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
    Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

    Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

    Hent din GRATIS guide til surdej!

    Download din gratis guide til surdej

    *Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.