Burgerboller alá Brioche

Men jeg tror ikke at du har lyst til at købe færdige burgerboller igen, efter du har sat tænderne i dem her 🤭 Inspireret af de franske “Brioche” brød byder denne opskrift på en let og luftig bolle, med en lækker smag som b.la. kommer fra indholdet af smør og æg. Jeg har nedjusteret mængden af smør fra den helt klassiske brioche, men personligt syntes jeg ikke det går på kompromis med smagen.

Hvad er Brioche?

Brioche er en klassisk fransk brødtype, der er lavet med en høj andel af smør og æg, hvilket giver det en blød og let krumme. Denne kombination gør brioche ideel til burgerboller, da de kan holde til de saftige ingredienser, samtidig med at de tilføjer en dejlig smag til burgeren.

Den nemmeste dej at arbejde med…

Jeg er meget positivt overrasket over, hvor nem den her dej er at arbejde med. Når først dejen er rørt sammen i røremaskinen, er den overhovedet ikke klistret, hvilket gør den dejligt nem at forme. Derfor er det også en god begynder opskrift, som er særligt god hvis det er første gang du kaster dig ud i en hjemmelavet burgerbolle. Her kan alle være med!

Rigtig god bagelyst! 🙏

Burgerboller alá Brioche

Burgerboller så gode og nemme at lave, at du kommer til at vende tilbage til dem igen og igen. Inspireret af det populære franske brioche brød er bollerne luftige og smagfulde.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet hævetid 2 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Brød
Antal 8 stk

Ingredienser
  

  • 2 dl mælk
  • 15 gram gær
  • 10 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 400 gram hvedemel
  • 3 æggeblommer (gem f.eks. hviderne til en omelet)
  • 2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Smør og mælk lunes til smørret er smeltet.
  • Tilsæt gær, sukker og salt og rør godt.
  • Tilsæt mel og æggeblommer, og rør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Kør dejen i røremaskine i 5-10 minutter til dejen er glat og smidig.
  • Form dejen til kugle med hænderne og drys med lidt mel i bunden af skålen og ovenpå dejen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager omkring 1-2 timer.
  • Slå luften ud af dejen, og form til 8 lige store boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.