Her finder du et twist på den populære brookie. Brookie er en sammentrækning af “brownie” og “cookie”, og kagen består derfor af to typer dej i én og samme kage. En ret genial kombination hvis du spørger mig! Den intense chokoladesmag fra brownien, supplerer noterne af vanilje i cookie-dejen helt perfekt. Det er virkelig det bedste fra begge verdener.
Bælgfrugter i kage?!
Jeg fik lyst til at udfordre mig selv lidt, da jeg ville se om jeg kunne lave den originale brookie, men baseret på bælgfrugter. Resultat gik ud over alle mine forventninger!
Bare rolig, denne kage smager på ingen måde af sorte bønner eller kikærter. I stedet er bælgfrugterne med til at give en lækker cremet tekstur, og fibrene gør at det er helt unødvendigt med mel i opskriften.
Bælgfrugter (f.eks. kikærter, bønner og linser) er noget Sundhedsstyrelsen opfordrer os alle til at spise mere af. Jeg må indrømme at jeg ikke når op på 100g hver eneste dag (selvom jeg elsker bælgfrugter), men hvis jeg kan spise en andel af mine bælgfrugter forklædt som kage, så er det bare win-win for mig.
“Sundere” opskrift…
Jeg er altid lidt påpasselig, når jeg skriver “sundere” i forbindelse med en opskrift. Når jeg skriver at en opskrift er sundere, er det udelukkende fordi at den indeholder flere næringsstoffer i form af vitaminer og mineraler, end traditionelle versioner. En sundere opskrift er derimod IKKE ensbetydende med, at man skal have dårlig samvittighed over at spise den “originale” version. Det er mere et spørgsmål om at prøve noget forskelligt, og mærke efter hvad man har lyst til 🙌
Brookie (sundere version)
Opskrift af: SophieDenne kage består af en “brownie” bund baseret på sorte bønner og en “cookie” del baseret på kikærter. Kagen smager ikke af bælgfrugter og har den helt rigtige svampede konsistens samt en lækker smag af chokolade.
8
stk20
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
- Brownie
1 karton sorte bønner (230 g drænet)
60 gram mørk chokolade (jeg bruger 70%)
60 gram smør
2 spsk ahornsirup
2 spsk kokossukker
2 spsk kakao
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
- Cookie
1 karton kikærter (230 g drænet)
1 dl havregryn
4 spsk ahornsirup
2 spsk kokossukker
60 gram smør
1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
40 gram hakket chokolade
Fremgangsmåde
- Start med at lave brownien:
- Smør og chokolade smeltes sammen i en skål (jeg bruger mikroovnen ved lav varme)
- I en foodprocessor tilsættes: drænede sorte bønner, smeltet smør og chokolade, kakao, kokossukker, ahornsirup, vanilje og bagepulver. Blend det hele sammen til dejen er glat og cremet. Tilsæt nu ægget og blend igen.
- Hæld brownie-dejen i et ovnfast fad (min form er 27×18 cm) beklædt med bagepapir.
- Skyl foodprocessoren for overskydende dej.
- Lav nu cookie-dejen:
- Tilsæt drænede kikærter og havregryn til foodprocessoren, og blend det sammen.
- Smørret smeltes og tilsættes sammen med ahornsirup, kokossukker, vanilje og bagepulver. Blend igen til dejen er ensartet og cremet.
- Hæld cookie-dejen oven på brownie bunden, og fordel den forsigtigt ud. Tilsæt den hakkede chokolade på toppen, og fordel stykkerne rundt i dejen.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Hold øje med kagen undervejs, den skal have en let gylden overflade.
Alternativer:
- Kokossukker kan erstattes med brun farin
- Ahornsirup kan erstattes med almindelig lys sirup
- Opskriften kan også laves som muffins. Fordel dejen i 10 muffinforme og bag i 15 minutter.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar