Blåbærbagels med surdej

En af de mange fordele ved at bage med surdej, er at smagen i brødet får lov at udvikle sig gennem den langsomme fermenteringsproces, hvilket resulterer i meget mere smagfuldt bagværk. Tilføjelsen af vilde blåbær giver ikke kun en utrolig flot farve til disse lækre bagels, men også ekstra sødme og smag. Jeg er helt vild med at riste disse bagels, og spise dem med smør som en mættende morgenmad eller snack.

Traditionelle bagels

Helt traditionelt skal bagels koges inden de bages. Jeg har dog valgt ikke at koge disse bagels, da jeg syntes resultatet bliver bedre, når de blot bages i ovnen ved høj varme. Hvis du gerne vil lave dem helt traditionelt, kan du også koge dem et par minutter på hver side inden de bages i ovnen (i så fald skal bagetiden reduceres en smule).

Serveringsforslag

Mangler du inspiration til hvordan du skal servere disse bagels? Med den flotte marmorering af blåbær, pynter de rigtig flot på et morgenbord, og af toppings kan jeg anbefale:

  • Peanutbutter og banan
  • Cream cheese og flydende honning
  • Smør og (blårbær) marmelade

Mulighederne er mange! 😍

Blåbærbagels bagt med surdej

Blåbærbagels bagt med surdej

Opskrift af: Sophie

Et twist af den klassiske bagel fyldt med saftige vilde blåbær, som giver en eksplosion af farve og en skøn smag.

5.0 fra 2 bedømmelser
Antal

6

stk
Prep time

10

minutter
Tilberedning

30

minutter
Hævetid

20

timer
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 2 dl mælk

  • 100 gram aktiv surdej

  • 35 gram smør

  • 5 gram salt

  • 70 gram frosne vilde blåbær

  • Øvrigt
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret, og hæld det i en røreskål sammen med mælken.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen: surdej, mel og salt (undtagen blåbær).
  • Dejen skal nu hæve til ca. dobbelt størrelse. Det tager omkring 5 timer ved stuetemperatur (det kan tage længere tid).
    Sæt en timer til 2 x 30 minutter. Efter 30 minutter laves et “stræk og fold”, som går ud på at hive enderne af dejen ind over sig selv, hvilket er med til at udvikle glutenstrukturen.
  • Når det er tid til andet sæt stræk og fold, skal blåbærerne tilsættes. Varm først blåbær i mikroovnen, så de ikke er helt frosne. Hæld dem over dejen, og lav endnu et sæt stræk og fold, hvor dejen foldes ind over blåbærrene. Sørg for at blåbærerne er godt fordelt i dejen. Lad dejen hæve videre til dobbelt størrelse. Udfør evt. et ekstra sæt stræk og fold efter 1 time, hvis du gerne vil sikre at bærerne er tilstrækkeligt fordelt.
  • Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, stilles den i køleskabet til dagen efter.
  • Når dejen har koldthævet, hældes den forsigtigt ud på et meldrysset bord. Skær 6 lige store stykker og form dem til en kugle. Prik hul i midten med tommelfingeren, og udvid hullet så det ligner en bagel.
  • Klargør en dyb bradepande (gerne med låg) med bagepapir. Placér bagels i bradepanden med lidt afstand, og læg låg på eller dæk med husholdningsfilm. Lad dejen efterhæve i 2-3 timer.
  • Pensel med æg og bag i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 30 minutter.
  • Lad de lækre bagels afkøle lidt inden de skæres over og nydes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5.0 fra 2 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk