Biscoff Granola

Er der noget bedre end en god crunchy granola? Gerne kombineret med skyr og friske bær. Jeg har længe været på udkig efter en god opskrift på en sprød og “chunky” granola, som kunne erstatte den, jeg normalt køber – for ærligt så synes jeg, det er en smule dyrt. Dén søgning stopper her, for denne opskrift er alt, jeg søger i en god granola – sød, sprød og fyldt med smag.

Ingredienser i denne opskrift

Biscoff:

Biscoff spread er efterhånden blevet en tilbagevendende ingrediens i mit køkken, da det fungerer enormt godt i søde opskrifter grundet de varme toner af kanel. Det kommer virkelig til sin ret i denne granola og er med til at give en lækker smag.

Grovvalsede havregryn:

I teorien kunne man også bruge finvalsede, men jeg er selv stor fan af den lækre tekstur, de grovvalsede havregryn giver i bagværk. Det er super lækkert når grynene bliver knasende sprøde.

Ahornsirup:

Almindelig sirup kunne være et billigere alternativ, men ahornsirup bidrager med en super lækker og karakteristisk smag, som bare spiller super godt med de øvrige ingredienser.

Kokosolie:

Jeg bruger altid koldpresset kokosolie, da jeg godt kan lide smagen – det smager nemlig ikke gennemtrængende af kokos, men det giver alligevel et ekstra element til smagsnoterne i opskriften.

Din nye favoritgranola

Med sin uimodståelige kombination af knasende havregryn, sprøde mandler og den skønne smag af biscoff, vil denne granola helt sikkert blive en favorit til din morgenmad. Denne opskrift er hurtig at bikse sammen, men belønningen er til gengæld stor, når duften breder sig i huset. Lad os komme i gang!

Biscoff Granola

Denne granola er sprød, sød og fyldt med smag, og den kan nydes på mange forskellige måder – drysset over skyr, serveret med mælk eller endda som en lækker snack i løbet af dagen.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Morgenmad, Snacks
Antal 10 portioner

Ingredienser
  

  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl mandler
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 tsk kanel
  • 75 gram biscoff
  • 75 gram ahornsirup
  • 35 gram kokosolie

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne groft, og hæld dem i en skål sammen med havregryn, chiafrø og kanel. Bland det godt sammen.
  • Smelt biscoff og kokosolie sammen i mikroovn ved middelvarme til det er helt flydende (ca. 30 sekunder).
  • Rør ahornsirup sammen med biscoff og kokosolie.
  • Hæld nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser
  • Fordel hele blandingen på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 min. Husk at vende forsigtigt i din granola undervejs, og hold øje med at det ikke brænder på.
  • Lad blandingen køle helt af, før det hældes i et rent glas med låg, eller en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

2 svar til “Biscoff Granola”

  1. Diana Staun Pedersen Avatar
    Diana Staun Pedersen

    Hej Sophie.
    jeg elsker din side og følger dig på instagram.
    Har nu endelig fået købt Biscoff, som ikke har været det nemmeste at finde.. glæder mig til at prøve alle opskrifterne.
    ville starte med granola men jeg kan ikke finde mængden på mel i ingredienserne og dette står under beskrivelsen: Hak mandlerne groft, og hæld dem i en skål sammen med havregryn, mel, chiafrø og kanel. Bland det godt sammen.

    1. Sophie Avatar

      Hej Diana, Hvor er det dejligt at du har lyst til at følge med 🥰
      Fedt at du har fået fat i biscoff – det giver virkelig en fantastisk smag til mange opskrifter! 🙏

      Tak fordi at du lige var opmærksom på fejlen – der skal ikke mel i opskriften, så det er nu slettet og det skulle stå rigtigt.
      Rigtig god fornøjelse med opskriften 🙌

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

KOMMER SNART: NY E-BOG

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.