Er der noget bedre end en god crunchy granola? Gerne kombineret med skyr og friske bær. Jeg har længe været på udkig efter en god opskrift på en sprød og “chunky” granola, som kunne erstatte den, jeg normalt køber – for ærligt så synes jeg, det er en smule dyrt. Dén søgning stopper her, for denne opskrift er alt, jeg søger i en god granola – sød, sprød og fyldt med smag.
Ingredienser i denne opskrift
Biscoff:
Biscoff spread er efterhånden blevet en tilbagevendende ingrediens i mit køkken, da det fungerer enormt godt i søde opskrifter grundet de varme toner af kanel. Det kommer virkelig til sin ret i denne granola og er med til at give en lækker smag.
Grovvalsede havregryn:
I teorien kunne man også bruge finvalsede, men jeg er selv stor fan af den lækre tekstur, de grovvalsede havregryn giver i bagværk. Det er super lækkert når grynene bliver knasende sprøde.
Ahornsirup:
Almindelig sirup kunne være et billigere alternativ, men ahornsirup bidrager med en super lækker og karakteristisk smag, som bare spiller super godt med de øvrige ingredienser.
Kokosolie:
Jeg bruger altid koldpresset kokosolie, da jeg godt kan lide smagen – det smager nemlig ikke gennemtrængende af kokos, men det giver alligevel et ekstra element til smagsnoterne i opskriften.
Din nye favoritgranola
Med sin uimodståelige kombination af knasende havregryn, sprøde mandler og den skønne smag af biscoff, vil denne granola helt sikkert blive en favorit til din morgenmad. Denne opskrift er hurtig at bikse sammen, men belønningen er til gengæld stor, når duften breder sig i huset. Lad os komme i gang!
Biscoff granola
Opskrift af: SophieDenne granola er sprød, sød og fyldt med smag, og den kan nydes på mange forskellige måder – drysset over skyr, serveret med mælk eller endda som en lækker snack i løbet af dagen.
10
minutter30
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
5 dl grovvalsede havregryn
1 dl mandler
2 spsk chiafrø
1 tsk kanel
75 gram biscoff
75 gram ahornsirup
35 gram kokosolie
Fremgangsmåde
- Hak mandlerne groft, og hæld dem i en skål sammen med havregryn, mel, chiafrø og kanel. Bland det godt sammen.
- Smelt biscoff og kokosolie sammen i mikroovn ved middelvarme til det er helt flydende (ca. 30 sekunder).
- Rør ahornsirup sammen med biscoff og kokosolie.
- Hæld nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser
- Fordel hele blandingen på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 min. Husk at vende forsigtigt i din granola undervejs, og hold øje med at det ikke brænder på.
- Lad blandingen køle helt af, før det hældes i et rent glas med låg, eller en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere
Skriv et svar