Bagte tomater & løg (med Burrata)

Prøv lige at forestil dig det her: aromatiske bagte tomater, karamelliserede løg og cremet burrata serveret på sprødt brød – det smager altså af sommer og varmere himmelstrøg!

Det bedste er at retten kun tager 10 minutter at forberede – ovnen klarer nemlig resten.

Ingredienser i retten:

Burrata

Hvis du endnu ikke har prøvet burrata – så er dette dit tegn til at prøve det! Burrata har en mild og cremet smag (kan sammenlignes med mozzarella) og det går godt til mange forskellige retter.

Tomater

Når tomater bages i ovnen frembringer det smagen og sødmen. Jo mere solmodne tomaterne er, jo bedre smager de. Prøv så vidt muligt at finde nogle gode tomater, så bliver retten bare så meget bedre.

Løg

På samme måde som tomaterne, frembringes sødmen i løget når det bages. Det giver en fantastisk karamelliseret smag, som komplimenterer de øvrige ingredienser.

Hvidløg

Kender du tricket med at bage et helt hvidløg (inkl. skrællen) i ovnen? Hvidløget bliver bagt og karamelliseret, og efterfølgende kan man nemt klemme indholdet ud af det ristede hvidløg ud, og bruge det til at give smag til diverse retter. Fantastisk!

Basilikum

Basilikum er og bliver min yndlingskrydderurt. Jeg syntes den er enormt alsidig, og så er det en uundværlig del af det italienske køkken, som jeg holder utrolig meget af. I denne ret vendes finthakket basilikum med det ristede hvidløg, og sammen giver det en smagseksplosion uden lige.

Prøv denne ret næste gang du…

Gerne vil imponere dine gæster (men med minimal indsats), eller bare har lyst til en rustik og virkelig smagsfuld ret.

Bagte Tomater og Løg (med Burrata)

Denne smagssammensætning går man ikke galt i byen med! Imponér dine gæster med denne skønne sommerret som kun tager 10 min at forberede.
Ingen bedømmelser endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Ret Aftensmad, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg friske tomater
  • 2-4 rødløg (afhængig af størrelse)
  • 200 gram burrata
  • 1 helt hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Tørret oregano

Øvrigt

  • Ristede skiver (godt) brød

Sådan gør du
 

  • Skær tomater og løg i kvarte og hæl dem i et ildfast fad. Placér også et helt hvidløg i midten af tomaterne.
  • Hæld godt med olivenolie over tomater, rødløg løg og hvidløg. Drys med tørret oregano, salt og peber.
  • Bag fadet ved 200 grader i ca. 1 time.
  • Lad blandingen køle lidt af. Imens blander du 1 håndfuld hakket frisk basilikum med indholdet af det bagte hvidløg (kan klemmes ud) og en smule olie.
  • Hvis det skal være lidt rustiks, kan du tilsætte burrata direkte til tomater og løg, og toppe med små klumper af basilikum/hvidløgs massen. Alternativt kan man anrette fyldet på små ristede stykker brød.
Har du prøvet denne opskrift?Del dine tanker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




Opskrifter du måske vil kunne lide

Velkommen!

Jeg hedder Sophie, og jeg elsker at dele glæden ved at bage simpelt og lækkert surdejsbrød helt fra bunden. Her på Mad med Frihed finder du opskrifter, tips og værktøjer, der gør det nemt og overskueligt at bage med surdej – uanset om du er nybegynder eller har bagt i årevis.
Ud over surdejsbrød og andet bagværk deler jeg også opskrifter på nemme hverdagsretter, snacks, kager og meget mere.

Ny e-bog: Succes med surdej – Download her

Hent din GRATIS guide til surdej!

Download din gratis guide til surdej

*Du kan til enhver tid afmelde dig igen via linket i bunden af nyhedsbrevet. Læs privatlivspolitik.