Bagte tomater & løg (med burrata)

Prøv lige at forestil dig det her: aromatiske bagte tomater, karamelliserede løg og cremet burrata serveret på sprødt brød – det smager altså af sommer og varmere himmelstrøg!

Det bedste er at retten kun tager 10 minutter at forberede – ovnen klarer nemlig resten.

Ingredienser i retten:

Burrata

Hvis du endnu ikke har prøvet burrata – så er dette dit tegn til at prøve det! Burrata har en mild og cremet smag (kan sammenlignes med mozzarella) og det går godt til mange forskellige retter.

Tomater

Når tomater bages i ovnen frembringer det smagen og sødmen. Jo mere solmodne tomaterne er, jo bedre smager de. Prøv så vidt muligt at finde nogle gode tomater, så bliver retten bare så meget bedre.

Løg

På samme måde som tomaterne, frembringes sødmen i løget når det bages. Det giver en fantastisk karamelliseret smag, som komplimenterer de øvrige ingredienser.

Hvidløg

Kender du tricket med at bage et helt hvidløg (inkl. skrællen) i ovnen? Hvidløget bliver bagt og karamelliseret, og efterfølgende kan man nemt klemme indholdet ud af det ristede hvidløg ud, og bruge det til at give smag til diverse retter. Fantastisk!

Basilikum

Basilikum er og bliver min yndlingskrydderurt. Jeg syntes den er enormt alsidig, og så er det en uundværlig del af det italienske køkken, som jeg holder utrolig meget af. I denne ret vendes finthakket basilikum med det ristede hvidløg, og sammen giver det en smagseksplosion uden lige.

Prøv denne ret næste gang du…

Gerne vil imponere dine gæster (men med minimal indsats), eller bare har lyst til en rustik og virkelig smagsfuld ret.

Bagte tomater & løg (med burrata)

Bagte tomater & løg (med burrata)

Opskrift af: Sophie

Denne smagssammensætning går man ikke galt i byen med! Imponér dine gæster med denne skønne sommerret som kun tager 10 min at forberede.

Ret: Aftensmad, TilbehørKøkken: ItalianSværhedsgrad: Nem
0.0 fra 0 bedømmelser
Personer

4

personer
Forberedelse

10

minutter
Tilberedning

1

time 
Tilberednings tilstand

Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser

  • 1 kg friske tomater

  • 2-4 rødløg (afhængig af størrelse)

  • 200 gram burrata

  • 1 helt hvidløg

  • 1 håndfuld frisk basilikum

  • Olivenolie

  • Salt & peber

  • Tørret oregano

  • Øvrigt
  • Ristede skiver (godt) brød

Fremgangsmåde

  • Skær tomater og løg i kvarte og hæl dem i et ildfast fad. Placér også et helt hvidløg i midten af tomaterne.
  • Hæld godt med olivenolie over tomater, rødløg løg og hvidløg. Drys med tørret oregano, salt og peber.
  • Bag fadet ved 200 grader i ca. 1 time.
  • Lad blandingen køle lidt af. Imens blander du 1 håndfuld hakket frisk basilikum med indholdet af det bagte hvidløg (kan klemmes ud) og en smule olie.
  • Hvis det skal være lidt rustiks, kan du tilsætte burrata direkte til tomater og løg, og toppe med små klumper af basilikum/hvidløgs massen. Alternativt kan man anrette fyldet på små ristede stykker brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0.0 fra 0 bedømmelser

Relateret

Sophie Østergaard

Diætist og madblogger

Velkommen! Jeg er klinisk diætist med en stor passion for madlavning og bagning. Mit fokus er at skabe nærende og mættende opskrifter, der smager fantastisk. Jeg tror på, at en sund kost har plads til alle de fødevarer, du elsker – her er intet forbudt! Mit håb er at inspirere dig til at udforske nye, spændende opskrifter og finde glæden ved madlavning. Læs mere.

Mine favoritter
GRATIS E-BOG
Udforsk