En skål havregrød er fin – bagt havregrød er fantastisk! For hvad er bedre end at starte dagen med “kage” til morgenmad? Jeg er i hvert fald fan af “almindelige” retter forklædt som dessert. Desuden er det altid godt med lidt fornyelse, så man ikke kører træt i de samme ting.
Hvorfor bage havregrød i ovnen?
Bagt havregrød er ikke kun nemt at lave, det er også utroligt alsidigt og mættende. Ved at bage havregrøden bliver teksturen mere fast og fyldig – lidt som kage. Det bedste af det hele er at du kan tilpasse opskriften med dine yndlingsfrugter, nødder, frø eller krydderier for at skabe din foretrukne smag.
Serveringsforslag
Bagt havregrød er virkelig lækkert serveret lun fra ovnen. Du kan nyde den alene eller med skyr/mælk/yoghurt på toppen og gerne et strejf af honning/ahornsirup. Det skader heller ikke med lidt ekstra crunch f.eks. i form af hakkede nødder eller frø.
Eventuelle rester kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage og genopvarmes i mikroovnen, når du er klar til at nyde den igen. Derfor er det også en god ret du kan lave på forkant til de travle morgener.

Bagt Havregrød
Ingredienser
- 1/2 banan
- 1 æg
- 1 spsk biscoff (alternativ: peanutbutter)
- 1 spsk ahornsirup
- 1/2 dl mælk
- 50 gram grovvalsede havregryn
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Start med at piske æg, biscoff, ahornsirup og banan sammen i en skål med en gaffel.
- Tilsæt havregryn, kanel, bagepulver og mælk og rør det hele godt sammen.
- Smør en lille ovnfast bageform med lidt flydende fedtstof fx becel. Hæld blandingen i.
- Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.




Skriv et svar