Denne havregrød er den ultimative morgenmad til kolde efterårsmorgener – den smager nemlig af æblekage, og er perfekt nu hvor de danske æbler er i sæson 🍎. Den er både sød og cremet, samtidig med den har et lækkert crunch fra æbler og pekannødder.
Mine bedste tips til havregrød
Selv synes jeg, at dette er det ultimative trick til at lave havregrød, der smager virkelig lækkert: grovvalsede havregryn. De giver en langt bedre smag og en mere fyldig konsistens sammenlignet med de finvalsede. Og et ekstra tip – kog grøden på komfuret i stedet for i mikroovnen. Det tager lidt længere tid, men det er bestemt det værd for den cremede tekstur og den dybere smag!
Æblekage havregrød trin for trin:
Trin 1: Æbleternene steges med kanel og smør i gryden.
Trin 2: Havregryn tilsættes sammen med vand.
Trin 3: Når vandet er absorberet tilsættes mælk (dette er med til at gøre den cremet).
Trin 4: Når grøden er færdigkogt hviler den 5 minutter i gryden med låg. Her vil grøden samle sig og få den lækre fluffy konsistens.
Trin 5: Top med lækre toppings.
Selvom der er lidt flere trin i denne proces er det stadig nemt og hurtigt at få lækker havregrød på bordet. Personligt syntes jeg i hvert fald, at det er værd at give havregrøden lidt ekstra kærlighed, så den bliver så smagfuld som muligt 🥰.
Æblekage havregrød
Opskrift af: SophieEn lækker og fyldig havregrød med smag af æblekage, det er den ultimative morgenmad hvis du gerne vil have lidt variation fra den klassiske havregrød.
1
person30
minutter40
minutterHold skærmen tændt mens du laver mad
Ingredienser
1 æble (skrællet og skåret i tern)
1 dl grovvalsede havregryn
1 tsk smør
1 tsk kanel
2 dl vand
1/2 dl mælk
- Topping
Hakkede pekannødder
Æbletern
Ahornsirup
Fremgangsmåde
- Opvarm en lille gryde og tilsæt 1 tsk smør. Når smørret begynder at boble, tilsættes halvdelen af æbleternene.
- Rør rundt i æblerne og steg dem lidt de begynder at blive bløde. Tilsæt kanel og rør rundt.
- Hæld nu 1 dl grovvalsede havregryn i gryden, sammen med 2 dl vand og rør rundt. Læg låg på gryden, mens grøden simrer i et par minutter.
- Når vandet er næsten absorberet, tilsættes 1/2 dl mælk. Lad grøden simre videre (husk at røre i den med jævne mellemrum), til grøden er cremet og det meste væske er absorberet. Tag gryden af blusset, og dæk med låget. Lad grøden hvile i ca. 5 minutter.
- Hæld den lækre grød i en skål, og top med de resterende æbletern, hakkede pekannødder og (rigeligt) ahornsirup.
Husk at tagge mig på instagram
Gem opskriften til senere
Du kan også følge @madmedfrihed på Pinterest, og gemme opskriften til senere